COVID-19

Is het wel veilig om naar Left of the Dial te komen?
Garanties kunnen we natuurlijk niet geven, maar we zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat iedereen na afloop van het weekend in goede gezondheid naar huis kan gaan. Daarvoor zijn ontzettend veel maatregelen genomen. Een deel daarvan hebben vooral te maken met alles wat er achter de schermen gebeurt, voor een ander deel rekenen we op jullie medewerking.
Let op! Alle maatregelen kunnen op het laatste moment worden aangepast. Niet om jullie te pesten, maar als de overheden besluiten dat dingen anders moeten, dan passen we ons daarop aan!

Van welke maatregelen ga ik wat merken?
Wij werken volgens het geldende protocol dat je hier kunt lezen. Kort samengevat zijn dit de meest opvallende maatregelen waar je je aan moet houden:

  • Bij aankomst scan met je smartphone een QR-code om een paar vragen te beantwoorden over je gezondheid. Mocht je geen smartphone hebben dan kan dit ook via een formulier
  • Je houdt 1,5 meter afstand van andere personen, tenzij je uit hetzelfde huishouden komt
  • In het pand moet je de verplichte looproutes volgen
  • Tijdens de shows moet je blijven zitten
  • Je draagt een mondkapje wanneer je je door het gebouw beweegt.

Volgens onderzoek is goede ventilatie belangrijk om de verspreiding van het virus te voorkomen. Nu hangt er een geweldig aircosysteem in de Maassilo, dus daar zullen we gebruik van maken. Dat betekent dat er verse (buiten)lucht naar binnen wordt geblazen. En als het buiten koud is, kan het daardoor best fris worden in de zalen. Koukleumen moeten zich dus goed aankleden!

Wat kan ik zelf nog meer doen om alles zo goed mogelijk te laten verlopen?

  • Kom niet naar Left of the Dial als je gezondheidsklachten hebt, of als een van je huisgenoten Corona(klachten) heeft
  • Was je handen zoveel mogelijk gedurende het festival. Door heel de Maassilo vind je zuilen met desinfecterende gel, gebruik deze desnoods elke keer als je er langsloopt
  • Volg alle aanwijzingen nauwkeurig op. Wij vinden het ook niet leuk dat het allemaal zo streng moet, maar zonder al deze regels was er überhaupt geen Left of the Dial geweest dit jaar, dus werk alsjeblieft zoveel mogelijk mee
  • Draag een mondkapje, als je eenmaal op je stoel zit, mag deze af
  • Heb het wel nog steeds gewoon heel erg naar je zin!!

Moet ik een mondkapje dragen?
Wij vragen iedereen een mondkapje te dragen zolang je niet op een stoel zit. Heb je er zelf geen, dan hebben we wegwerpexemplaren voor je klaarliggen én we hebben herbruikbare Left of the Dial-mondkapjes te koop!

Moet ik mijn contactgegevens achterlaten?
Ja, je ontvangt voor het festival een laatste servicemail met daarin een QR-code die je kunt gebruiken voor de gezondheidscheck en om je contactgegevens achter te laten.
Heb je geen smartphone? We sturen je ook een formulier dat je kunt invullen en meenemen. Als je voor meerdere mensen tickets hebt gekocht, moet en die mensen het formulier/QR-code ook invullen en inleveren bij de servicebalie. We bewaren je gegevens twee weken (of langer/korter afhankelijk wat op dat moment de geadviseerde termijn is) en daarna gooien het formulier weg. We gebruiken je gegevens alleen om je te informeren bij een eventuele Corona-uitbraak tijdens het festival.

Maar Corona is toch een hoax, waarom zo streng?
Sommige mensen zijn ervan overtuigd dat Corona niet bestaat, sommige mensen durven nooit meer naar buiten en weer anderen zitten daar een beetje tussenin. We hebben begrip voor elk standpunt en gelukkig is het een vrije wereld waarin iedereen zijn eigen mening mag verkondigen. Alleen is het niet aan ons om die discussie te voeren. Er zijn nu eenmaal bepaalde regels en daar moeten én zullen wij ons aan houden. We willen het beste voor iedereen en als dat betekent dat wij jullie dit jaar o.m. moeten ondervragen bij binnenkomst en moeten laten zitten bij de optredens, dan doen we dat.