Extra Extra Extra!

Dit jaar hebben we niet alleen een bomvol bandprogramma, er zijn ook extra veel extra’s. Voor iedereen die na thuiskomst meer wil doen dan alleen een rijtje opsommen van geweldige optredens, hebben we tal van opties die het festival tot een ware belevenis maken, zodat je écht wat na hebt te vertellen. We hebben niet alleen het welbekende Bands on a Boat, maar ook een Karaoke Bar, een sportschool en nog veel meer. Toegegeven, bijna alles is muziek-gerelateerd, want we blijven natuurlijk wel gewoon Left of the Dial!

THE GYM
Gezond en duurzaam, dat is The Gym. Een zaal waar je móet sporten om een band te laten spelen. Op alle festivaldagen staan er in de Expo-ruimte van Roodkapje hometrainers die aangesloten zijn op de licht- en geluidsapparatuur van de bands. Alleen als de fietsen bezet zijn door mensen die hard genoeg trappen, kan er versterkt worden gespeeld, anders staat de band in het donker akoestisch te pingelen. Blijf fit en combineer je work-out met een concert van een van je favoriete bands!

THE POST PUB
Uniek in Nederland en dit jaar voor het eerst op Left of the Dial: The Post Pub. Een postkantoor/kroeg waar je op vrijdag en zaterdag onder het genot van een biertje brieven kunt sturen naar de thuisblijvers en berichten kunt achterlaten voor de bands, andere bezoekers, of een van de medewerkers van het festival. En wie weet heeft er iemand wel een bericht voor jou achtergelaten, zou zomaar kunnen…. 

Ook niet onbelangrijk: Op zaterdagochtend kun je voor de Post Pub in de rij gaan liggen om een van de eerste extra voordelige tickets voor Left of the Dial 2023 te bemachtigen. Zeer beperkte oplage! 

SECRET SHOWS ON A SHIP
Hou je van boten, maar heb je geen zeebenen? Dit jaar kun je vanaf de kade kijken naar bands die op een zeilschip spelen: Secret Shows on a Ship.

Op donderdagavond vaart het schip – mét een band die speelt op het dek – onder de Erasmusbrug door naar V11, waar de band nog een set speelt. Een betere opening van het festival is er eigenlijk niet! Op vrijdag en zaterdag zal het zeilschip ergens in de Leuvenhaven liggen en spelen er de hele dag diverse Left of the Dial-bands. Wie, waar en wanneer precies, maken pas op het allerlaatste moment bekend: voorlopig blijven het echt even Secret Shows on a Ship! 

THE LEFT OF THE DIAL BOOK CLUB
Ons festival is gebaseerd op drie pijlers: muziek, Rotterdam en popcultuur. Omdat moderne literatuur onlosmakelijk verbonden is met popcultuur, kun je je dit keer voor het eerst aansluiten bij de Left of the Dial Book Club. In het theater van boekhandel Donner neemt Jaap Boots de lezer mee op een poëtische trip langs zijn rock-‘n-roll-dromen en -ontmoetingen. In toegankelijke gedichten laat hij zien hoe artiesten als Jerry Lee Lewis, Tom Waits, Martha Reeves, Nick Cave, David Bowie, Iggy Pop en Bruce Springsteen maar ook bands als Echo & The Bunnymen, The Smiths, Oasis en AC/DC de soundtrack van zijn leven vormen. 

KARAOKE BAR
Zelf op het podium staan? Of kijken welke bekende evergreens de Left of the Dial-artiesten graag zingen als ze klaar zijn met hun officiële optreden? Kom naar de Karaoke Bar! Elke avond geopend tot laat, maar wie er wanneer op het podium zal staan, is geheel afhankelijk van hoe gezellig het is… 

BANDS ON A BOAT
Een boottrip van een uur door de Rotterdamse havens met alleen maar leuke mensen, een open bar én twee Left of the Dial-bands, dat is Bands on a Boat. De speciale boot maakt drie tripjes, eentje op vrijdag en twee op zaterdag. Er is nog een zeer beperkt aantal kaarten á €15 beschikbaar voor dit populaire event, dus wees er snel bij. 

MERCH CHURCH
Ook dit jaar doet Arminius weer dienst als de Merch Church. Left of the Dial doet er alles aan om het leven van artiesten zo makkelijk mogelijk te maken en dus hebben we voor hen een uiterst duurzame merchandise-service. Zij sturen ons een ontwerp en wij hebben in onze Merch Church een stand met een drukpers en een voorraad shirts en sweaters in alle kleuren en maten. De bezoekers kiezen hun favoriete band uit en laten het ontwerp op een shirt naar keuze drukken. Iedereen krijgt zo exact het gewenste shirt en niemand blijft met een voorraad bedrukte shirts zitten. Uiteraard gaat alle winst volledig naar de artiesten, dus als je een band wil steunen: kom naar de Merch Church!Het volledige extra programma inclusief tijden en locaties wordt eind september via www.leftofthedial.nl bekend gemaakt. Alle programmaonderdelen zijn te bezoeken met een Left of the Dial-passe-partout die €45 kost. Voor Bands on a Boat is een extra ticket nodig á €15. 
Koop veilig, koop alleen kaarten via onze website

EXTRA! EXTRA! EXTRA!

 Next to a jam-packed music program, this year, Left of the Dial will include lots of extras. For everyone who upon returning home would like to do more than just sum up the weekend’s most amazing performances, the festival includes plenty of activities that will make it an extra special experience, so you’ll truly have something to gloat about afterwards. Next to the infamous Bands on a Boat, the festival will also host a Karaoke Bar, a Gym and lots more. Admittedly as good as everything is music-related, because we’re still Left of the Dial!

THE GYM
Healthy and sustainable, that’s The Gym. A venue where you have to work out to make a band perform. On all festival days, home trainers will be hooked up to the light and sound equipment of the bands performing at Roodkapje’s expo-space. Only if the people occupying the home trainers work out hard enough, the bands will be able to perform with electricity. Stay fit and combine your workout with a concert by your favorite bands!

THE POST PUB
Unique in The Netherlands and a Left of the Dial first: The Post Pub. A post office / dive bar where on Friday and Saturday you can combine drinking a pint, with sending a letter to the home front or leaving a message for one of the bands, visitors or festival employees. And who knows, someone might have left you a message…

Good to know: on Saturday morning, you can queue up at the Post Pub to be the first to get one of the limited cheap tickets for Left of the Dial 2023, only available that morning!

SECRET SHOWS ON A SHIP
Are you a fan of boats, but not a fan of actually being on the water? Good news: this year you’ll be able to watch bands perform on the deck of a ship from the quayside: Secret Shows on a Ship.

On Thursday night the ship will sail underneath the Erasmus Bridge towards V11, with a band playing on its deck. Upon arriving at V11, the band will perform a full set there as well. There's no better way to start the festival! On Friday and Saturday, various bands will play a show on this ship, which will be situated somewhere in the Leuvenhaven. The exact details about whom, when and where, will be made available at the very last moment. For now, we'll stay true to the event's title: Secret Shows on a Ship!

THE LEFT OF THE DIAL BOOK CLUB
Our festival is founded upon three pillars: music, Rotterdam and pop culture. Because modern literature is inseparably connected to pop culture, this year will be the first time you can join the Left of the Dial Book Club. In the theatre inside bookstore Donner, author Jaap Boots will take you on a poetic journey past his rock-‘n’-roll-dreams and encounters. In comprehensible poems, he’ll show you how artists such as Jerry Lee Lewis, Tom Waits, Martha Reeves, Nick Cave, David Bowie, Iggy Pop and Bruce Springsteen and bands like Echo & The Bunnymen, The Smiths, Oasis and AC/DC have compiled the soundtrack to his life.

 

KARAOKE BAR
Care to be on stage yourself? Curious to find out which famous evergreens the Left of the Dial artists sing when they’re done with their official performances? Come to the Karaoke Bar! Open until late every night, but who will be on stage fully depends on the night’s atmosphere…

BANDS ON A BOAT
An hour-long boat trip through Rotterdam’s harbor with nice people, an open bar and two Left of the Dial bands, that’s Bands on a Boat. This special boat sets sail three times during the festival, once on Friday and Twice on Saturday. A very limited number of tickets for this very popular event is still available for €15 each, don’t miss out!

MERCH CHURCH
Once again, Arminius will be the festival’s Merch Church. Left of the Dial does everything in its power to help out the bands as much as possible. So, we’ve created the very sustainable merchandise service. Artists send us their merch design and at the Merch Church we have a stand stocked with T-shirts and sweaters in lots of colors and sizes and a heat press. Festival visitors can pick their favorite band and have the desired design printed on a T-shirt of their choice. In this way, everyone gets the exact T-shirt they want, without having any left-over stock of printed shirts. Naturally all profit will be payed out in full to the artists. So, if you want to support a band: come to the Merch Church!

The full extra program, including all locations and times, will be announced at the end of September on www.leftofthedial.nl. All extra activities are included in a Left of the Dial passe-partout ticket which costs €45. For Bands on a Boat, a complementary ticket of €15 is required. The only place to get your tickets is www.leftofthedial.nl/tickets.